Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

Η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στην ΛΑΦ Πατρών κατά την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Παραρτήματος Πατρών του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος Στρατού.
Στην εκδήλωση βρήκαν την ευκαιρία να συναντηθούν μέλη και φίλοι του Παραρτήματος με τις οικογένειές τους και από το Δ.Σ του Συνδέσμου ο Πρόεδρος Υπτγος ε.α Τσιμπερδώνης Ιερεμίας και ο Γραμματέας Υπτγος ε.α Δερμετζόγλου Ευστάθιος. 
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Δντής ΔΤΧ/ΓΕΣ Αντιστράτηγος ε.α κ. Φερφέλης Αναστάσιος, εν ενεργεία αξιωματικοί του ΚΕΤΧ με επικεφαλής τον Διοικητή Ταξίαρχο κ. Ζώη Σπυρίδωνα, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Ανχης κ. Σμυρνής Κων/νος και το επίτιμο μέλος του Συνδέσμου π. Βασίλειος Δημητρόπουλος, ο οποίος ευλόγησε και την πίτα.
Σύντομο χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος απεύθυναν οι Πρόεδροι του Συνδέσμου Τσιμπερδώνης Ιερεμίας και του Τ.Σ του Παραρτήματος Πατελάκης Νικόλαος.
Η φετινή εκδήλωση είναι η εικοστή από την πρώτη που πραγματοποίησαν στις 17 Ιανουαρίου 1999 οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου στην Πάτρα Νίκος Πατελάκης, Πέτρος Μαρκομιχάλης και Δημήτρης Μπομπαρίδης με την σημαντική βοήθεια του τότε Δκτού του ΚΕΤΧ Γιώργου Μάμαλη.
Η εκδήλωση αυτή στην οποία συμμετείχε το ΔΣ με 50 μέλη και φίλους του Συνδέσμου με ημερήσια εκδρομή είχε μεγάλη επιτυχία. Η επιτυχημένη πρώτη εκδήλωση δημιούργησε μια δυναμική η οποία την καθιέρωσε με αποτέλεσμα να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να πραγματοποιείται με την συμμετοχή του Συνδέσμου. Άμεσο αποτέλεσμα της επιτυχημένης πρώτης εκδήλωσης ήταν η ίδρυση του Παραρτήματος Πατρών του Συνδέσμου τον επόμενο χρόνο κατά την Γενική Συνέλευση και η καθιέρωση στην εκδήλωση αυτή της Τελετής Απονομής του Μεταλλίου του Συνδέσμου στους νέους Ανθλγούς ΤΧ που αποφοίτησαν από ΣΣΕ το προηγούμενο καλοκαίρι.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των 8 Ανθλγών ΤΧ που αποφοιτήσαν από την ΣΣΕ το 2017 με την απονομή του Μεταλλίου του Συνδέσμου και βραβεύτηκε ο Αρχηγός τους Αγγελούσης Γεώργιος..
Στην διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν επίσης:
Τα τρία παιδιά ε.ε και ε.α αξιωματικών Τεχνικού Καρακόιδα Βασιλική, Παπουτσή Ευτυχία και Καρακόιδας Γεώργιος για την προαγωγή τους από Α’ και Β’ τάξη του Λυκείου τους με ΑΡΙΣΤΑ.
Τα τρία παιδιά ε.ε και ε.α αξιωματικών Τεχνικού Τομάρας Νικόλαος, Τσιπολίτη Θεοδώρα και Κουτσοχέρας Ιωάννης που αποφοίτησαν με ΑΡΙΣΤΑ από το Λύκειο τους και εισήχθησαν στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο Πατρών αντίστοιχα στις Σχολές της επιλογής τους.
Οι δυο Εθελοντές Αιμοδότες, παιδιά Εθελοντών Αιμοδοτών μελών του Παραρτήματος, Καφφέζας Γεώργιος, Θεοδωρίδου Μαριέττα- Χρυσοβαλάντου και η Εθελόντρια Αιμοδότρια της μονίμου δυνάμεως της Στρατολογικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδος Λοχίας Ανδριοπούλου Ελένης για την σημαντική προσφορά τους στην Τράπεζα Αίματος του Συνδέσμου.
Κατά την βράβευση των Εθελοντών Αιμοδοτών ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ευχαρίστησε τον παριστάμενο τέως Δντή ΔΤΧ/ΓΕΣ Αντιστράτηγο ε.α κ. Φερφέλη Αναστάσιο με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η πρώτη αιμοδοσία στο ΚΕΤΧ τον Νοέμβριο 2003, που ήταν Δκτής, για την δημιουργία της Τράπεζας Αίματος του Συνδέσμου. 
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συνεστίαση μέσα σε κλίμα σπάνιας συναδέλφωσης, έντονης συγκίνησης και νοσταλγικών αναμνήσεων.
Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία συναντήθηκε το μέλλον του Τεχνικού με το παρόν και την ιστορία του, επειδή παρευρέθηκαν οι νέοι Ανθυπολοχαγοί Τεχνικού, που τιμήθηκαν, εν ενεργεία αξιωματικοί Τεχνικού από το ΚΕΤΧ και την ΣΕΤΤΗΛ και πολλές «κλάσεις» αποστράτων που ευδοκίμως ολοκλήρωσαν το έργο τους και την διαδρομή τους στο Τεχνικό προσθέτοντας καθένας ένα κομμάτι στην ιστορία του.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου